Bahan-Bahan:-
# Petola 2 batang ( di kikis kulitnya dan di potong dan di basuh bersih)
---------------------------------------------------------------------------------------------
#Bawang besar 1 biji
#Bawang putih 2 biji
#Cili hidup 1 biji
---------------------------------------------------------------------------------------------
#Suhun di rendam seketika dan di bersihkan kemudian di toskan
--------------------------------------------------------------------------------------------
# Serbuk perasa maggi 2 sudu kecil
#Garam secubit
#Minyak untuk menumis
Cara-caranya:-
1. Panaskan sedikit minyak
2. Masukkan bahan penumis. Tumis sehingga naik bau..
3.Masukkan 3 gelas air.
4.Masukkan petola yang sudah di cuci dan selawat
5.Masukkan suhun
6. Masukkan garam
7.Masukkan serbuk perasa
8. Kacau bagi sekata.
9. Masak sehingga empuk petola itu.. Dan siap untuk di makan.
No comments:
Post a Comment