Blog Ni Asal Resepi-Nenek-Jarah Tapi Adsense Aku Tak Gerak Walaupun View Banyak Terpaksalah Buka Blog Baru

Tuesday, February 11, 2020

Daging Bakar

 Bahan-bahan:



  • 600 gm daging (ambil bahagian yang ada lemaknya sedikit)

  • 1 sudu besar jintan manis

  • 1 sudu besar jintan putih

  • 1 sudu kecil serbuk lada

  • 4 ulas bawang merah

  • 500 ml santan pekat

  • 1 labu bawang besar

  • Garam

Cara-cara Menyediakan:

  1. Tumbuk bawang putih, bawang merah, jintan manis dan jintan putih.

  2. Campurkan dengan santan, serbuk lada dan garam.

  3. Masukkan daging dan perapkan selama satu jam.

  4. Panggang daging dan semasa membakar percikkan santan menggunakan serai.

No comments:

Post a Comment

Nasi Tomato Simple

Nasi tomato 3 ulas bwg putih - hiris 3 ulas bwg merah - hiris 1 inci halia - hiris 1 inci kulit kayu manis 3 biji buah pelaga 3 biji bunga c...