Bahan-Bahan:
4 ikat sayur pak choy, bersihkan, potong hujungnya
1 tin kecil cendawan butang dihiris
3 biji bawang putih, cincang
2 biji bawang merah, cincang
1 sb sos tiram
1 sk kicap manis
1 sk kicap masin
Garam dan lada secukupnya
1 sb gula
1 sb minyak bijan
Air secukupnya (kira-kira 1 gelas)
Sedikit tepung jagung untuk pekatkan kuah
Cara-cara :
1. Rebus Pak Choy di dalam air mendidih seketika saja. Angkat dan tos, susun didalam pinggan
2. Tumis bawang putih dan bawang merah sampai wangi, kemudian masukkan cendawan Tumis sebentar.
3. Masukkan air secukupnya, Gaul rata. Masukkan soss tiram, kicap manis, kicap masin, garam dan gula.
4. Masukkan lada dan minyak bijan & gaul rata
5. Masukkan tepung jagung yg dah dicampur sedikit air.
6. Masak sehingga kuah pekat kemudian tuang atas sayur pakchoy tadi
No comments:
Post a Comment